dsc_0034
© 2012 Ilse. All rights reserved.

The Tourist Hunter

Na  ons eerste uur slenteren door Esfahan stapt een jonge, goed verzorgde man plotseling op ons af. Of we even tijd hebben om te kletsen ..‘because I’m a tourist hunter’. We barsten in lachen uit. Met deze beroepsgroep waren wij nog niet bekend. "The Tourist Hunter" klinkt als een slechte ‘schieten, tieten en helikopters’  Hollywood productie. De werkwijze van alle touristhunters is dezelfde. Op een onbewaakt moment word je overvallen en  uiterst beleefd gevraagd of je tijd hebt voor een praatje. Zo kan de touristhunter het spreken van de Engelse taal oefenen. Na 20 minuten ouwehoeren over ditjes en datjes druipt de touristhunter, als het goed is, vanzelf weer af.

Echter na onze eerste ‘hunt’ leek het jachtseizoen te zijn geopend. En wat een ontspannende picknick op  ‘Imam Khomeini square’ moest worden, veranderde langzaam in een college dag Engels. Een week lang voelen we ons als onbeschermd exotisch wild, dat ieder moment ten prooi kan vallen aan de willekeur van de tourist hunter. Een opwindende en vervelende sensatie tegelijkertijd.

Al snel ontmoeten we andere jonge reizigers met dezelfde ervaring. Dat schept een band. Met Katherina, Alex, David en Anjeska scholen we samen om zo nu en dan de tourist hunters van repliek te kunnen dienen.

Isfahan is een heerlijke stad. Wanneer je Isfahan hebt gezien, heb je “de halve wereld” gezien, zo zeggen de Perzen zelf. Esfahan is meer dan prachtig! Een heerlijke stad om te genieten van de mooie pleinen, knusse theehuisjes, prachtige tuinen en parken en imposante moskeen.

Morgen naar Shiraz, maar nu eerst nog een kopje chai drinken bij Ilse’s nieuwe stamkroeg alias theehuisje ergens in de krochten van de oude bazaar.. het tipt bíjna aan De Poort!

dsc_0003
dsc_0006
dsc_0011
dsc_0015
dsc_0025
dsc_0034
dsc_0074
dsc_0104
dsc_0106
dsc_0119
dsc_0129
dsc_0134
dsc_0157
dsc_0162
NextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnail

One Comment

  1. Andries en Nel

    Lieve Ilse en Joep
    We genieten van jullie verhalen (nog steeds jaloers). Fijne feestdagen ??? In Verweggistan, als je daar überhaupt wat van merkt! Lieve groetjes Andries en Nel.