dsc_0056
© 2012 Ilse. All rights reserved.

Kers op de vuilnistaart

Mumbai. Tja, wat kunnen we erover zeggen. India is niet ons favoriete land en Mumbai zou het summum zijn van alles wat we niet kunnen waarderen aan India. Vies, vol en onvriendelijk. Zeg maar het kersje op de vuilnistaart. Het weerzien van onze vrienden Max&Veerle en kerst vieren met de familie Wessels was een lichtpuntje in dit vooruitzicht. Maar zoals zo vaak deze reis werd onze verwachting geen werkelijkheid.

Ok, kerst met de Wesseltjes was nog steeds het grote lichtpunt, maar Mumbai toonde ons haar goede kant. De mensen zijn relaxed, het eten is heerlijk , de tuktuk vraagt een eerlijke prijs en afval wordt redelijk gemanaged. We sliepen in een keurig hotelhokje en de Wesseltjes wonen op stand. We hebben een gezellige dag met Max&Veerle gehad, lekker samen de toerist uitgehangen. Met andere woorden; de grote armoede in deze stad met 14,3 miljoen officiële inwoners, is ons bespaard gebleven. En om vrijwillig blind te blijven verkozen wij schaamteloos ons geld kapot te smijten in het Four Seasons hotel. Wat heet kapot smijten. Na 1 rondje waren we al door ons dagbudget heen. De verschillen tussen arm en rijk zijn echt verschrikkelijk groot hier. Maar als je enigszins knaken hebt is Mumbai goed toeven.

We prijzen ons gelukkig dat we na 5 dagen Mumbai weer een mooi wild kampeer plekje hebben gevonden. Kant en klare noodles, tomaatje erdoor, biertje erbij, wat een leven!

 

dsc_0013
dsc_0022
dsc_0029
dsc_0031
dsc_0039
dsc_0052
dsc_0056
dsc_0059
dsc_0077
dsc_0096
dsc_0116
dsc_0130
dsc_0131
dsc_0174
NextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnail

One Comment

  1. wiets

    Heeeeeerlijk zien jullie campingplekken er steeds uit…..! Ik bied 100 rupies voor jullie auto. 100, geen 500.