Manali
© 2012 Ilse. All rights reserved.

Manali; back to the ’80′s!

Op aanraden van de eigenaar van een toeristenbureau besluiten we de rust op te zoeken en naar de voet van de Himalaya te rijden. De heenweg naar Manali is op z’n zachts gezegd rampzalig. Langs steile afgronden lopen kronkelige bergwegen die worden bereden door debiele vrachtwagenchauffeurs, levensmoe zijnde  buschauffeurs en wij. Alleen voor de laatste groep weggebruikers lijkt weinig oog te zijn.  Ilse staat doodsangsten uit. Van de beleefde, nette, vriendelijke Ilse is na 5 uur rijden weinig tot niets meer over. Agressie in haar ogen, stoom uit haar oren, opgefokt en vooral kwaad.  We hadden wel 10x doodgereden kunnen worden! Inmiddels is duidelijk dat Indiërs hun rijbewijs bij aanschaf van de auto krijgen óf hun rijbewijs voor een paar corrupte ruppees weten te bemachtigen . Dat verklaart deze chaos en onveiligheid op de weg.  Maar eerlijk is eerlijk, de eindbestemming mag er zijn!

Manali is heerlijk en we worden getrakteerd op een dik pak sneeuw. En dat is wel zo lekker, want dan zie je alle zooi niet liggen. Er ontvouwt zich een prachtige, sprookjesachtige voet van het Himalaya-gebergte. We besluiten nog verder naar boven te rijden om te kijken of we de ski’s onder kunnen binden. Dat zou toch echt te gek zijn. Bij inspectie van de piste is die hoop snel vervlogen. De 10 centimeter sneeuw wordt geplunderd door honderden Indische stelletjes die Manali  als huwelijksreisbestemming hebben gekozen en nog nooit sneeuw hebben gezien. Ondanks dat er van skiën niets terecht gaat komen wordt het een fantastische middag. Welcome to the eighties. Gehuld in uit één stuk gemaakte neonkleurige skipakken tuimelen Indiërs over elkaar heen,  terwijl ze de witte poeder in hun mond stoppen. Paarden, ossen en honden lopen vrolijk rond over de piste. En in het land der blinden is eenoog koning;  als je hier ski’s en skischoenen bezit mag je jezelf leraar noemen.  Dat is nog eens winterpret!

dsc_0006
dsc_0165
dsc_0167
dsc_0168
dsc_0176
dsc_0179
dsc_0181
dsc_0184
dsc_0188
dsc_0192
dsc_0193-2
dsc_0196-2
NextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnail

4 Comments

 1. Hoi Joep & Ilse,
  Ontzettend herkenbaar! haha driving in India… Nooit zoveel mensen gezien die levensmoe zijn…
  Maar wel supermooi daar! Door jullie verhalen even weer aan het dromen!
  Veel reisplezier nog!
  x Maud

 2. Corrien

  Hahaha zo’n pak had ik vorig jaar voor de carnaval, echt waar! Als jullie er nog waren had ik hem aangetrokken en was ik langs gekomen :)

  Blijf genieten daar! X

 3. Gerlinde

  Lieve iIse, wat is het toch leuk om iedere keer jullie verhalen te lezen! Geniet verder van jullie prachtige reis!! Liefs, Gerlinde

 4. Annemarie Boogaard

  Lieve Ilse en Joep,

  Wat een prachtige foto’s. Jammer dat er van het skiën niets terecht kwam.
  Wij gaan volgende week op wintersport. Samen met jou ouders Ilse en Wiets, Remco en Marije. Gaan er zeker wat gezelligs van maken :-)
  Geniet nog van jullie mooie reis.

  Liefs Annemarie