DSC_0053 (2)
© 2013 Ilse. All rights reserved.

Charter Russen

Na een goede week strand beginnen de reiskriebels op te spelen. Vakantie op reis is leuk, maar langzaam bekruipt ons het gevoel dat er meer in Thailand is te doen dan ons buigen over de dagelijkse dilemma’s; eitje gekookt of gebakken, fruitsapje of biertje, wel of geen ijsklontjes, rijst of patat, etc  etc.

We horen iets over de ‘death railway’ in Kanchanaburi en de brug over de Kwai rivier (wellicht bij ouderen bekend door de gelijknamige film). De plek waar tienduizenden  krijgsgevangenen, waaronder ook veel Nederlanders , gedurende de 2de WO zijn overleden bij het bouwen van een spoorweg  door de jungle. Een prestigieus project van de toenmalige Japanse bezetter om Birma te verbinden met Thailand. Een stukje ‘vergeten’ geschiedenis waar in Nederland nog altijd met moeite over gesproken wordt. Dit lijkt ons een boeiende plek  om het vakantie ritme te doorbreken. Na 6 uur rijden komen we eindelijk aan bij de brug. En ondanks de geschiedkundige waarde van deze plek is hier echt helemaal geen reet te beleven. Het museum is slecht, de brug super klein, de hitte ondraaglijk en het stikt er van de verveelde ‘charter Russen’.

Deze laatste groep is een smakeloze bijkomstigheid in het  massa-toerisme van Thailand (en elders in de wereld). Uit de kolchozen getrokken boeren die direct op Phuket vliegen. Het fascineert ons wel. Het kan toch niet wezen dat mensen 12 uur met de bus van Phuket naar Kanchanaburi komen, alleen voor deze LEGO brug?!! Er moet hier meer te doen zijn. Bij navraag komt de monkey uit de sleeve. De brug is een tussenstop. De Russen zijn op weg naar Erawan, misschien wel Thailands mooiste waterval. Mijn hart gaat sneller kloppen, ik ben dol op watervallen. Maar willen we dit wel? Ons Russisch is al een tijdje niet meer wat het geweest is.

We doen het gewoon. Ons lef wordt beloond. Als om 16 uur alle bussen het terrein verlaten en wij in het bijbehorende park onze daktent uitklappen, hebben wij de waterval  voor ons alleen. Kristal helder water, vissen die je tenen in een erectie zuigen en het ene natuurlijke jacuzzi bad na het andere. We  verblijven er 2 dagen. En alsof dit nog niet genoeg plezier was, worden we eenmaal  terug in Kanchanaburi door een Nederlands stel getipt over Elephants World. Een olifantenresort waar mensen in dienst staan van olifanten die met pensioen zijn. Kleinschalig en nauwelijks bekend. Een dagje olifanten voeren, wassen en knuffelen. Onze reis kan niet meer stuk. Nu maar hopen dat de ‘charter Russen’ er geen lucht van krijgen...uhh vlucht naar krijgen.

dsc_0033
dsc_0021
dsc_0021-2
dsc_0132
dsc_0034
dsc_0043
dsc_0047
dsc_0049
dsc_0053-2
dsc_0054
dsc_0083
dsc_0136
dsc_0137
dsc_0141
dsc_0142
dsc_0160
dsc_0163
dsc_0116
dsc_0001
NextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnail