DSC_0001
© 2013 Ilse. All rights reserved.

Écht Thailand

Het ontvangst in Thailand, bij het passeren van de grens, is twijfelachtig. Geen slecht woord over de douaniers, die lachen en knikken zoals het in de reisboekjes beloofd is. Het zijn de meisjes en jongens in de straat die ons een enigszins unheimisch gevoel geven. Door de meisjes  worden we met regelmaat lang aangestaard en krijgt Joep er standaard een vette knipoog bij. De macho, vol getatoeëerde, iele jongetjes  werpen ons vanaf hun scooters woeste blikken toe. Het lijkt allemaal een beetje geacteerd. Niet echt. Paradoxaal genoeg heeft alleen de ‘ladyboy’  achter de toonbank van de koffiezaak een gemeend hallo voor ons.

Bij navraag blijkt het grensstadje volledig te draaien op sex-toeristen uit Maleisië. Die vrome Maleise moslims toch!! Gelukkig waren we al eerder van ons geloof gevallen.

“Om het échte Thailand te ervaren moet je in een Wat (tempel) gaan slapen”, hadden Zwitserse reizigers ons op het hart gedrukt.  “Dat lijkt ons wel Wat” zeggen we flauw tegen elkaar. Te moe om die avond nog met een goede woordgrap te komen. We rijden een goed verscholen terrein op dat moeilijk te vinden is wegens het ontbreken van kerktorens, minaretten of stoepa’s.

Een lieve mollige vrouw van rond de 50 stelt zich voor als de plaatselijke DJ en manager van het complex. Er is hier blijkbaar een radiostation in het Wat complex. In minimaal Engels laat zij weten dat het oké is als we hier in de auto overnachten. Ook probeert ze ons duidelijk te maken dat er ‘s ochtends vroeg een radio-uitzending plaatsvindt. Geen probleem, zeggen wij.  “We shall not trouble you, ขอบคุณ,  kap kun ka (dank je wel)”, niet wetende dat dit eerder een waarschuwing is dan bezorgdheid. Die avond peuzelen we onze pasta pesto op voor de neus van 2 lieve monniken. Wij spreken geen Thais, dus het wordt een bijzondere sessie glimlachen uitwisselen en geluidjes maken. We bieden hen een bordje eten aan, begeleid met de klank ‘mmmmm’, als in ‘lekker’. Maar zij willen niet. Later lees ik in het reisboek dat het meer in kwestie is van mogen dan van willen. Lekker sociaal van ons.

Om stipt 04:30 uur ‘s nachts schrikken we wakker. Vals gezang schelt oorverdovend hard uit speakers die verder op het terrein strategisch staan gepositioneerd. Anderhalf uur lang worden we getrakteerd op een kakofonie van DJ stemmen, slechte muziek en valse boeddhistische mantra’s. Nu pas snappen we de waarschuwing. Een uitzending wordt hier niet netjes bezorgd in het radiokastje bij de mensen thuis, maar keihard door de muren naar binnen geblazen. Om 07:00 uur is onze auto gepakt om op zoek te gaan naar wat er nog meer valt onder het predicaat ‘echt Thailand’.

Al snel zijn we de wallen onder onze ogen vergeten als we de Zuid Thaise kust bereiken. Wat een heerlijkheid en wat een mooie plaatjes. Niks geen fotoshop, allemaal écht. Echt Thailand en über chill!

dsc_0001-2
csc_0142
20130315_111254
20130312_110713
dsc_0001
dsc_0002-2
dsc_0004
dsc_0010-2
dsc_0019
dsc_0024
dsc_0027-2
dsc_0042
dsc_0044
dsc_0071
dsc_0134
dsc_0137
dsc_0140
dsc_0147
dsc_0149
dsc_0151
dsc_0155
dsc_0162
dsc_0199
img-20130323-wa0006_0
NextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnail

2 Comments

 1. Jan Frits

  Heb je het hele jaar hard gereisd, moet je ook nog op vakantie

 2. bob

  Sawa dee! Hoe cool is die reis van jullie!!!! Het is echt ongelooflijk als je er over nadenkt… met een auto vanuit Nederland all the way naar Azie, een paar duizend kilometer verderop… Een normaal mens, zoals ik, neemt het vliegtuig!

  Ik krijg een aardig idee wat jullie bezighoudt als ik zo nu en dan op jullie site kijk. Toch ben ik benieuwd naar alle (duizenden??) foto’s die inmiddels zijn gemaakt van alle verschillende landschappen, steden, dorpen, mensen, zonsondergangen et cetera… Kortom, binnen niet al te lange tijd onder het genot van een heuse Hollandse bitterbal foto’s kieken en alle verhalen horen!

  Wanneer zijn jullie van plan om terug te komen? En is er al een potentiël stel dat jullie ‘schatje’ (lees: auto) naar huis wil rijden? Isabelle en ik gaan namelijk van 4 mei t/m 25 mei naar Thailand en we hebben nog geen retourticket geboekt… :-) )))

  Groetjes,

  Bob

  ps: het weerbeeld in Nederlands is dramatisch… het regent nu! Van het weekend wordt het geloof ik zomer :-) )