DSC_0037
© 2013 Ilse. All rights reserved.

In de ban van Bangshop

De gong voor de laatste 10 dagen heeft geklonken. We zijn aangekomen in het grote Bangkok. Het culturele Mekka van Thailand. Van de 'tempel top 5' bevinden zich er drie hier in Bangkok. Maar we hoeven er geen één te zien. Niet omdat ze niet de moeite waard zouden zijn. Nee, we zitten gewoonweg vol. Zoveel mooie bouwwerken, fijne mensen, schitterende landschappen en bijzondere avonturen. Het lijkt wel alsof een stemmetje ons onbewust voorbereidt om naar huis te gaan. Het is mooi geweest en we zijn meer dan dankbaar. Maar daar laat Bangkok het niet bij zitten.

Vanaf het moment dat we Bangkok binnenrijden worden we aangenaam verrast door de volstrekte rust. Nauwelijks smog, lekker doorstromend verkeer, een fijn briesje, relatief schoon en groots in uitstraling. Het is echt dodelijk stil. Wellicht is dit als gevolg van de laatste dag van Thais Nieuwjaar. Maar wellicht is het Bangkoks valstrik om ons langzaam te laten wennen aan haar vaart en hectiek.

Op de laatste dag van 4 dagen Bangkok, constateren we dat het een mix is geweest van beide. Het verkeer stagneert inmiddels, de luchtkwaliteit neemt af en het wordt warmer en warmer. Zelf zijn we in 4 dagen volldig “verBangkokiseerd”. We zijn er vol ingestonken. Als stonede zombies lopen we shoppingmalls, nightmarkets en winkelstraten af. De drukte, smog en warmte gaan aan ons voorbij. Compleet geobsedeerd door alle koopjes en souvenirtjes voor thuis. Koffie, shoppen, bakkie doen, shoppen, eten, shoppen enzovoorts. Deze vloek moet snel verbroken worden, want dit past nooit in onze koffers terug naar huis!

dsc_0014
dsc_0037
dsc_0044
dsc_0060
dsc_0068
dsc_0070
dsc_0086
dsc_0091
dsc_0092
dsc_0093
dsc_0097
dsc_0103
dsc_0107
dsc_0113
NextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnail