DSC01292
© 2013 Ilse. All rights reserved.

Leuk met weinig…

Onze laatste grensovergang… De Aziaten maken het ons gelukkig niet moeilijk, relatief snel zijn we de grens van Thailand naar Laos over. De weg naar Luang Nam Tha is een koekkie. Wow, dat hadden we niet verwacht, das  Autobahn is er niets bij! En dat voor een land dat tot de 20 armste landen van de wereld  behoort.

We komen aan in een dorpje waar geen leven te bekennen is. Wat moet hier zo leuk aan zijn?!! Na een klein verkennings-tochtje belanden we bij een muf lunchtentje. Joep baalt een beetje en ik zit in de ‘ik heb even behoefte aan andere contacten’-modus.

Naast ons zit een Duits reizigersstel. Duidelijk Duits, geen twijfel over mogelijk.  Hij Germaans blond, een fout baardje en Boris Becker-achtig gelaatseigenschappen, maar dan met een braadwurstje extra achter zijn kiezen. Zij, een tikkel rossig, links gekleed, maar met een gründliche uitstraling. Je zou haar ook zo in een Duitse bierjurk kunnen voorstellen. We raken aan de klets en binnen 1 minuut vliegen gevatte grappen over en weer! Het startsein voor 3 dagen pret, plezier en mooie gesprekken met Babsie und Andy. De Beierse variant van Bassie en Adriaan, zeg maar. Later sluit ook de Nederlandse Hannah nog aan. We  vormen een uitgebalanceerd gezelschap om 2 dagen aan een en dezelfde tafel te spenderen.

Na 2 dagen besluiten we dat het toch een beetje zonde is om helemaal niets te doen in deze schitterende omgeving. Samen boeken we een tocht door de jungle met een heuze ‘hilltribe-gids’. Een klein getraind mannetje van middelbare leeftijd stelt zich voor als Kate (mannen en vrouwen namen worden hier weleens door elkaar gehaald). Kate laat ons kennis maken met de natuurlijke bronnen van de jungle, waar het gaat om medicijnen, voedsel en ontspanning. Jungle life is cool. We koken in bamboo stengels, eten kruiden die onderweg geplukt zijn en slapen in een rotan hutje. Eco-trekking noemen ze dat. Beetje een fancy naam voor ‘leuk met weinig’. Met dit trekkings gezelschap is er gelukkig ook weinig nodig. Een bijzondere ervaring zo richting het einde van onze reis.

dsc01265
dsc01266
dsc01277
dsc01292
dsc01298
dsc_0081
dsc_0087
dsc_0089
dsc_0094
dsc_0108
dsc_0109
dsc_0130
dsc_0136
NextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnail

One Comment

  1. Bob

    Joep…. heb jij nou btw een snor en een baard staan???!!!!!