dsc_0013
© 2012 Joep. All rights reserved.

Een bijzondere ontmoeting

Soms heeft het leven op gewone momenten ongewone verassingen.

Vandaag zijn we de hectiek van Istanbul ontvlucht. Het comfortabele appartement in Kartal blijft extreem schoon achter. Dat moet ook wel, want er werd ons op het hart gedrukt dat de uit Nederland (1986) geïmporteerde Bruynzeel keuken er als nieuw uit moest blijven zien. En dat gold eigenlijk voor alle spullen. Inclusief de jaren '70 banken, waarvan de kussens nog in het plastic zaten.

Enfin, op weg naar Izmir lijkt het ons goed de nacht door te brengen in Thermal. Een kuuroord met heilzaam water voor bejaarden patiënten met kwaaltjes. Nou heb ik redelijk wat kwaaltjes, dus dat komt bijzonder goed uit. Zoekende naar een herberg voor de nacht rijden we ongewild  het dorpje alweer uit zonder ook maar een bejaarde  te hebben gespot. We zijn overduidelijk de weg kwijt in dit 3 straten dorp. Maar dat is nog niet het grootse probleem. Ook worden we al een tijdje gevolgd door een auto met  een louche Turk achter het stuur. Zeg maar de Turkse versie van Ali B.

Na 10 minuten achtervolgd te worden komt B.  naast ons rijden en opent zijn raampje. We worden dringend verzocht ons raampje ook te openen. Of we ook Duits spreken? ‘ Aber naturlich!’ . De man en vrouw in de auto blijken Turken uit Keulen en al snel wordt duidelijk dat ze ons volgen omdat ze  vermoeden dat we verdwaald zijn. Bij het aanhoren van ons reisverhaal springt de vonk over. Hassan en Ebru blijken nog 2 kinderen te hebben die achterin onzichtbaar lagen te dommelen.  De familie nodigt ons uit mee te gaan naar de hammam bij een van de thermaalbaden. Het klikt razendsnel tussen ons en in warm bronwater praten we die avond over geloof, politiek, nationalisme, relaties, kinderen en liefde….  Na een heerlijk diner in de beste vreetschuur van Turkije, genaamd ‘Ali Kebab’, worden we uitgenodigd om de nacht bij Hassan en Ebru door te brengen. We ervaren deze ontmoeting allemaal als een bijzondere verassing die we koesteren. Waarvoor veel dank!

dsc_0013
dsc_0020
NextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnail

 

One Comment

  1. Charlotte

    Wat een bijzondere ontmoeting!!