Agonda hangmat
© 2013 Ilse. All rights reserved.

..and where is the toilet?

Overlanders. Een raar woord dat waarschijnlijk is uitgevonden door National Geographic fundamentalisten. Wij zijn het. En we blijken niet alleen. Mensen die over land in een auto, met de motor of de fiets van hun eigen land naar een ver land rijden worden ‘overlanders’ genoemd. En er schijnt voor Azie-overlanders niets mooier te zijn dan het ontmoeten van andere overlanders  op DE beroemde overlanders-spot van India; Agonda in Goa! We weten nog niet goed wat we ons erbij voor moeten stellen. In elkaars motorkap kijken en dan bepalen wie de grootste koppakking heeft? Tips en trucs uitwisselen over hoe je het beste in het wild een mooie soes kan drukken?  Het blijft gissen, maar in ieder geval zou Goa garant moeten staan voor een relaxed strand, palmbomen, hangmat en koude Kingfisher (het Heiniken van India).

Als we de dorpsstraat (vol scooters met lelijke Engelse vrouwen van middelbare leeftijd en te kleine bikini’s) gepasseerd zijn slaan we rechts een rood zandpad in. Hobbel hobbel, boompje, struikje en dan duikt achter de bosjes het silhouet van een oude Mercedes vrachtwagen op. En nog een. En nog twee. Voorbij de vrachtwagens staan de stoere jongens. Vierwiel aangedreven monsters. Dit is onze plek. Naast de ‘adventure family’, zo lezen we op een van de stickers van de compleet gesponsorde Zweedse Landrover Defender. Binnen een uur hebben we met de gehele ‘self made camping’ kennis gemaakt. Boeiende mensen met een ongelimiteerde voorraad aan spannende (herkenbare) reisverhalen. Na iedere kennismaking  resteert telkens een vraag; ‘ … and where is the toilet?’. Een licht beschamende grijns maakt zich meester over eenieder die we het vragen.

Na 3 dagen hebben we het gevoel dat we al jaren in dit paradijsje wonen. De sfeer voelt vertrouwt. Bijna als thuis. Een bakkertje brengt eens per 2 dagen brood en een visser brengt de dagelijks de vangst van de dag. Iedereen leent alles uit aan iedereen en helpt elkaar waar mogelijk met auto-klussen, koken en het opschonen van de alcoholvoorraad. Inmiddels zijn we ook gewend aan het eco systeem van Agonda. Afval wordt opgesnoept door Sepli de huiskoe, plas verdampt en poep wordt (zelfs op je eigen ultra geheime bush bush toilet) opgegeten door de lokale zwijntjes.

Het leven is goed in Agonda!

20130111_075259
20130104_054514
dsc04381
dsc04477
dsc04479
dsc04481
dsc04488
dsc04490
dsc_0005
dsc_0020
dsc_0035
dsc_0043
dsc_0056
dsc_0097
dsc_0106
dsc_0111
dsc_0194
dsc_0228
dsc_0231
dsc_0236
dsc_0244
dsc_0254
dsc_0255
dsc_0258
img_0577
img_0608
img_0630
img_0658
img_0672
img_2410
img_2412
NextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnail

2 Comments

  1. Wietsie

    Zucht…….. snap dat jullie hier niet weg wilden…

  2. Cees en Nel

    Ilse. gefeliciteerd met je verjaardag.en Joep ook natuurlijk.
    Nog fijne weken.
    Gr, xxxx