DSC_0077
© 2013 Ilse. All rights reserved.

Lang leve het papieren tijdperk!

Bij het bestuderen van de kaart ontdekken we een interessante dirt-road  door de bergen van Noord Thailand tegen de grens van Birma. Op de kaart lijken de wegen midden in de jungle te eindigen, maar google maps beweert dat het kan. En aangezien we in een tijdperk leven waarin dat wat gegoogled is voor waarheid mag worden aangenomen, twijfelen we geen moment.

Na 1,5 uur perfecte asfaltweg, begint het National Park. Netjes worden we door 2 rangers gemaand te stoppen. “Bhere you go?”. “To Mea Sot, the Birma boarder”. Verschrikt kijken de mannen elkaar aan. “Can not… can not”. ”Oh yes we can. GOOGLE Maps says we can!”.

Weer 1,5 uur verder zijn we samen met de rangers afgestudeerd op de wegenkaart. Google heeft geen rekening gehouden met een rivier waar je na 400 km gereden te hebben niet over komt. Goddank zijn er nog ouderwetse rangers bestaan die niet over internet beschikken.

De alternatieve route die dan volgt is ook niet bepaald toeristisch. We kringelen ons monster door de bergen. Langs vluchtelingenkampen (Birmezen die gevlucht zijn voor de oorlogstoestand in hun regio) , bergstam dorpjes en watervallen.  Om de 10 minuten is er een stop nodig om een klein braakje te leggen, want zelfs voorin worden we misselijk van een overkill aan haarspeldbocht. Ook een mooie test voor onze auto trouwens, die alles zonder te klagen doorstaat!

In een locale Karen (een Thais Birmees bergvolk) gemeenschap worden we gastvrij ontvangen. Wij bestuderen hen en zij bestuderen ons. Op z’n Thais, dus met gepaste afstand. De kleine kadootjes voor de kinderen vallen in de smaak. En hoe stereotyperend ook; Aziatische kinderen worden blij van blanke mensen met ballonnen en krijtjes. En blanke mensen worden blij van lachende Aziatische kinderen.

Drie dagen lang is er geen toerist te bekennen en op onze laatste wildkampeerplek komen we helemaal tot rust. Op een steenworp afstand van de grens. Letterllijk; Birma ligt namelijk aan de andere kant van de rivier. We bouwen een vuurtje, braden wat kipjes en hebben beauty-hour  in de rivier. Daar doen we het voor!

dsc_0052
dsc_0038
csc_0145
dsc_0182_0
dsc_0015-3
dsc_0162
dsc_0158
dsc_0127
dsc_0100
dsc_0098
dsc_0029
dsc_0025
dsc_0086
dsc_0066
dsc_0060
dsc_0014
dsc_0002
dsc_0010-2
dsc_0166
dsc_0010
dsc_0018
dsc_0026
dsc_0034-2
dsc_0036
dsc_0039
dsc_0048-2
dsc_0053
dsc_0060-2
dsc_0062
dsc_0064-2
dsc_0071-2
dsc_0071
dsc_0122
dsc_0180
NextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnail

One Comment

  1. Wiet

    Oh oh oh wat klinkt dit heerlijk en volleerd bereisd!!! Nog 5 nachtjes!!! ;-)